Ecowende

Sif

Binnen Ecowende is Sif verantwoordelijk voor de productie van de 52 monopiles zonder overgangsstukken. Daarnaast zorgt Sif ook voor het fabriceren en aanleveren van de secundaire componenten, zoals platformen voor toegang tot de turbines voor onderhoud en andere werkzaamheden, trappen en bootaanlandingen. De monopiles inclusief de secundaire stalen componenten hebben een totaalgewicht van ongeveer 70 kiloton.

We zijn dankbaar dat Ecowende Sif heeft gekozen als partner. Met Sif’s betrokkenheid bij bijna alle Nederlandse windmolenparken op de Noordzee in de afgelopen 20 jaar, hebben we waardevolle expertise opgebouwd op deze specifieke markt.
Fred van Beers
CEO Sif

Productie van de monopiles zonder overgangsstukken

Een traditioneel ontwerp voor monopiles bevat een overgangsstuk, ofwel: ‘transition piece’ (TP). Door ontwikkelingen in het installatieproces is het mogelijk om de funderingen zonder TP te installeren. Deze aanpak zorgt niet alleen voor een snellere installatie, maar verlaagt ook de kosten. Het is niet de eerste keer dat Sif monopiles zonder overgangsstukken produceert. Deze zijn al eerder met succes toegepast voor andere windparkprojecten voor de Nederlandse kust, zoals CrossWind.

Daarnaast plaatst Sif meerdere beugels en sensorpalen op de belangrijkste toegangsplatformen, zodat we radars en sensoren kunnen installeren voor wilddetectie en -monitoring – boven en onder water.

Uitbreiding van productiefaciliteiten

In februari 2023 heeft Sif aangekondigd een definitieve investeringsbeslissing te hebben genomen voor de uitbreiding van zijn productiefaciliteiten in Roterdam. Bij die gelegenheid verbond Ecowende zich als één van de eerste klanten voor de uitgebreide fabriek.

Dankzij de strategische positie van de productiefaciliteiten in Roterdam als centraal afleverpunt en door de opgebouwde expertise kan Sif de monopiles voor een volledig offshore windmolenpark leveren in een relatief korte periode. Wanneer het nieuwe installatieschip Boreas aanlegt bij de Maasvlakte-faciliteit voor het laden van het project, zullen alle 52 monopiles met hun secundaire stalen componenten klaar en opgeslagen zijn op de locatie van Sif.

© Beeld en tekst in samenwerking met Sif

Sif
Hoofdkantoor: Roermond, NL
Contact: communications@sif-group.com
+31 475 385 777
Hogere windturbines
Andere
innovaties

Gerelateerde artikelen

Ecowende en Sif bundelen krachten