Ecowende

Vestas

Als Ecowende’s windturbine leverancier is Vestas verantwoordelijk voor de levering en inbedrijfstelling van de 52 windturbines voor het windpark. Na voltooiing zal Vestas het windpark ook 15 jaar lang onderhouden.

We geloven dat wind de basis zal zijn van duurzame energiesystemen van de toekomst, ook in Nederland. Ecowende bendrukt de integratie van het windpark in de lokale ecologie. Dit is cruciaal om de maatschappelijke waarde van windenergie te onderstrepen.
Nils de Baar
President van Vestas Northern & Central Europe

De windturbines

Met meer dan 25 jaar ervaring in offshore wind, heeft Vestas de V236-15.0 MW™ offshore windturbine gebouwd met behulp van bewezen technologie. De windturbines hebben een slagoppervlak van 43.742 m2 – de grootte van meer dan vijf voetbalvelden – en een bladlengte van 115,5 meter. Hierdoor kunnen de windturbines tot wel 80 GWh per jaar produceren, afhankelijk van de plaatselijke omstandigheden. Zodra de turbines geleverd zijn, zal een jack-up installatieschip de onderdelen van de turbines in de pre-installatiehaven laden voor doorvoer naar de offshore locatie.

Vestas ondersteunt ons ook bij de uitvoering van de technologisch innovatieve ecologische maatregelen. Zoals bij het realiseren van hogere windturbines, en de integratie van systemen in het ontwerp van de turbines voor de stilstand van de turbines en detectie en afschrikking van vogels.

Vestas en windenergie

Vestas ontwikkelt en implementeert duurzame energieoplossingen over de hele wereld en heeft al meer dan 40 jaar ervaring in windenergie. Met meer dan 177 GW aan windturbines geïnstalleerd in 88 landen heeft Vestas inmiddels wereldwijde expertise ontwikkeld. Vestas ontwerpt, fabriceert, ontwikkelt en onderhoudt windenergie- en hybride projecten voor een duurzamere toekomst.

© Beeld en tekst in samenwerking met Vestas Wind Systems A/S

Gerelateerde artikelen

Ecowende kiest voor Vestas windturbines